Tisdag eftermiddag

Hejsan!

Jag börjar med att ursäkta den dåliga uppdateringen... Den är under all kritik! Men tiden att blogga har tyvärr inte funnits, då skolan tar väldigt mycket tid och den måste prioriteras.

Jag var iallafall uppe i stallet nyss, för att middagsfodra hästarna. Ska dit igen snart för att rida och fixa stallet. Med tanke på det väder som är här, kallt, ruggigt och blåsigt har jag inte så stora förhoppningar på dagens ridtur. Målet är att sitta kvar typ... Grodan AVSKYR detta väder, ungefär lika mycket som jag gör. Men med ländtäcke och luva kan hon nog hållas hyfsat lugn. Slänger på martingal med för säkerhetsskull. Hon har nämligen haft vårkänslor ett tag nu och bockat en del. Då menar jag inte några små busbockningar utan mer hopp rätt upp i luften och ner med huvudet mellan frambenen för att sedan kicka ut benen i världens bakut. Jaja, sålänge jag sitter kvar är det väl lugnt...


Imorgon ska jag hoppträna för Gunilla. Kändes som år sedan, då jag inte var med förra veckan. Blir förhoppningsvis roligt!


Frida

Dagen

Var uppe och red i eftermiddags. Blåste som satan och hade inte tagit på Grodan luva. Hon var därför mer vild än tam. Jobbad elite markarbete i hagen. Inte superunderlag direkt, men dög för trim i skritt och trav, vilket var allt jag vågade utsätta mig för på min laddade och busiga häst. Höll på att få smaka gräs några gånger, när hon fick för sig att träden blev levande och hon for iväg i rejäla bocksprång! Hon jobbade iallafall bra emellanåt. Gjorde lite av det jag tränade för Christian i fredags och det var stor skillnad på henne idag. Hon var verkligen mer med mig nu och hade bättre bjudning och var mjukare och finare och sökte stöd på båda tyglar, GÖTT!!!


Imorn ska Grodan vaccineras, blir väl lite trim ute därefter!


Frida

Dressyrträningen

nu är jag hemma igen från dressyrträningen. Började inte alls bra, red på träns och det funkade inte alls. Hon hängde i högerhanden och gick inte få lösgjord alls. Men efter en stund och några riktigt bra tips från Christian fick jag ordning på henne och hon blev urfin! Fick tillochmed ordning på förvända vänstergaloppen och den var kanon! Riktigt nöjd över att jag fick ordning på henne och att hon funkade på vanligt träns, det har hon inte gjort det senaste!

Nöjd alltså efter passet!


Frida

Träning i eftermiddag

I eftermiddag blir det dressyträning för Christian, var ett tag sedan så ska bli väldigt roligt! Grodan har ju tagit det ganska lugnt i veckan så förväntar mig att jag kommer sitta på en ganska pigg häst. Men hon lugnar sig väl efter en stund. Ska höra om vi kan jobba en del på skrittarbetet och fram förallt bakdelsvändningarna idag. Tycker det kan vara en lagom kick off efter denna veckan, dessutom är det något vi verkligen behöver träna på!


Nu ska jag dra mig mot skolan för en timmes lektion


Frida

Fixade stallet imorses

Hade utsläppet imorse så passade på att rida samtidigt då jag ska bort nu och inatt! Grodan var PIGG kan jag säga. Hon galopperade i skritttempo uppför hela hellidsbacken... Gick inte lugna henne, utan hon studsade bara mer och mer, tokhäst! Galopperade iaf på grusvägen sedan, lite bättre underlag än i hellidsbacken tyckte jag, fick hålla ihop henne allt jag kunde, släpper man henne en sekund är det typ kört asså, då drar hon!

Mamma och pappa ska sköta insläppet och det ikväll, så jag slipper tänka på det! Skönt, i vanliga fall är det jag som sköter allt även om mamma och pappa hjälper till om det behövs och dom är hemma såklart!


Nu ska jag iväg!

Frida

Bloggtävling



Bloggtävling hos; http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/ny-tavling.html#comment


Mot stallet

Slutade skolan redan klockan 10 idag, så ska snart dra mig upp till stallet för att rida och fixa klart allt där. Idag ska jag och Grodan rida ut, ska bli mysigt! Speciellt nu när snön börjar smälta så att man kan ta sig  någon annanstans än de "stora" vägarna där vi fått rida de senaste månaderna!

Denna veckan ska Grodan få gå lite lugnare, blir därför ingen hoppning på onsdag. Hon har gått väldigt mycket tränings och kvalitetspass det senaste och eftersom hon inte är så gammal så är det viktigt att låta henne få återhämta sig och låta hennes nya lärdomar sjunka in i huvudet. Hon utvecklas så mycket hela tiden, så jag vill inte ta ifrån henne glädjen hon har i att vilja lära sig.


Veckan ser därför ut;
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyrträning för Christian
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt

Som ni ser så är det uteritt i stort sett varje dag, arbetet här är varierat men kravlöst. Hon ska få gå ut i skogen och ha kul få arbeta fysiskt utan att behöva använda huvudet för mycket. Dessutom ska det bli väldigt fins väder i veckan så jag ska föröska låta henne gå ute lite längre på dagarna denna veckan. Tror det kommer vara bra för henne.

Sedan har det blivit en ändring i tävlingsplaneringen. Vi skulle egentligen tävlat i Varberg vecka 13, men denna har vi strykt. Hon har ju sparkat i transporten en hel del och vi vill inte åka iväg så långt utan att veta att hon lugnat sig. Blir jobbigt om vi måste lasta ur flera gånger på vägen. Istället blir nästa tävling vecka 15 som det ser ut nu, det ser tomt ut på tävlingar innan det tyvärr.


Frida

BloggTävling



http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/tavling.html



Dagen

Var och red på träningstävlingen på klubben idag. Det var väldigt försenat så blev på tok för lång framridning vilket gjorde att Grodan inte var med på noterna riktigt.

Första klassen
Hade inget tryck i henne och fick inte till samling eller något, dålig känsla överlag. Dessutom bröt hon av i v'änster förvända (som vanligt).

Andra klassen
Mindre tryck i traven, men galoppen var bättre! Förvända satte hon, visserligen var den vänstra inte superbra, men hon höll galoppen och det var skönt.

Överlag var öppnorna och slutorna bättre än förra helgen, vilket var kul. Dock var hon mycket mer ridbar förra helgen, jag fick INGET tryck i henne och hon högg direkt så fort jag plockade i tygeln.
Fick iallafall en del positivt från domaren, bland annat kommentaren:" Fortsätter ni så här och jobbar på samlingen och bytena kommer ni komma snabbt upp i de höga klasserna." Kul att höra att utomstående ser att vi har potential att ta oss någonstans!


Har någon bild som kommer upp framöver!


Frida

Dressyr

Nu är jag hemma från ridhuset. Blev lite dressyrtrim. Grodan har haft det lite lugnt i veckan, och inte gått så mycket krävande pass utan mest haft roligt. Det märktes idag, hon var väldigt vspänd i början och jag kände att jag inte alls red henne bra. Men sen började hon slappna av och då blev allt mycket bättre. Grodan är helt underbar att rida när hon är avslappnad, medan hon är väldigt jobbig när hon inte är det, det är en väldigt hårfin gräns emellan och det sätter verkligen tålamodet på prov när hon har sina stunder. Det är nämligen som så att ju "jävligare" hon är desto mindre kan jag göra åt saken. Det bästa när hon är på sitt spända humör är att låtsas som inget, för gör amn något så blir hon bara värre. Detta låter enkelt, men jag som alltid vill fixa till allt har supersvårt för att bara vänta ut henne.

Åter till ridpasset. När hon lugnat sig så red jag lite öppnor och slutor, skäneklvikningar och annat lösgörande, gjorde hon toppen. Jobbade väldigt mycket galoppjobb med henne idag och jobbade med att ställa mycket, red henne på små fyrkanter och volter. Tränade också att rida många uppridningar på medellinjen för att få henne rak. Sedan gjorde jag några enkla byten, eftersom det krånglade förra gången, men idag gick det bra. Vänsterbågarna är fortfarande inte hundra, men idag höll hon galoppen vilket är framsteg. Jag är ganska nöjd med henne idag, första delen av passet bortser jag ifrån då hon var alldeles för pigg och spänd.

Byggde sedan dressyrbana inför imorgon. Startar lite efter kl 13, så blir sovmorgon, UNDERBART!!!!


Frida


Bloppis

 
Grå Glen Gordon luva med vit och duvblå passpoal stl Cob (endast provad/fel stl) 100:-/bud


Vinrött allroundschabrak (färgen på lilla bilden) med vinröd/guldpasspoal stl full. Fint skick 100:-/bud


Vitt dressyrschabrak med röd/blå/vit passpoal stl full. Sadeln har färgat av sig lite vid sadelgjorden därav priset. 40:-/bud


Vitt sammetsshabrak av allroundmodell med guld/vit kant (samma som vinröda). Sadeln har färgat av sig lite vid sadelgjorden i övrigt fint skick (använt 3 gånger) 75:-/bud


Vid intresse kommentera inlägget, och lämna kontaktuppgift så återkopplar jag!

Frida


Lördag

Uppdateringen har sugit här på bloggen, jag är ledssen för det! Denna veckan har det vart oerhört mycket att göra i skolan och det har inte hänt något speciellt i hästväg direkt. I eftermiddag ska vi ner och trimma lite dressyr (lagt om planen för veckan lite i och med vädret och så) ev blir det lite bommar om det känns behövligt för att få Grodan tänka på något annat. Imorgon blir det som sagt dressyr CR på klubben, bra träning!

Kommer ut ett litet "bloppisinlägg om en stund!


Frida

Deltar i min första bloggtävling NÅGONSIN

För denna gången är det verkligen ett superroligt pris!


Ingen rast och ingen ro

för mig. Grodan däremot har haft två sköna dagar nu. Igår skrittades hon i 30 minuter på varierande underlag, likaså ska vi ut en sväng idag och göra detsamma. HÄRLIGT!!! Det är fantastiskt väder ute, vårkänslorna vallfärdar in i mitt liv. Gud så härligt.

Såhär ser resten av veckan ut
Tisdag: Skritt ute
Onsdag: Hoppträning för Gunilla
Torsdag: Dressyrtrim i ridhuset
Fredag: Uteritt
Lördag: Lydnadshoppning
Söndag: Träningstävling MSV C:2 gånger 2

Rätt lugn men bra vecka. Nu ska jag iväg till stallet och fixa, har ägnat mig åt plugg hela långa eftermiddagen! Hur mycket man än gör, blir man aldrig klar! Usch!

Frida

Tävlingen

Nu är jag hemma från tävlingen. Var i Värnamo och red en MSV C:2 som sagt.

Framridningen
Grodan var LUGN!!! Helt underbart, jag är ju van vid att ha en spänd och studsig häst, men idag var hon lugn och avslappnad. Red igenom henne i alla moment och hon var fin. Hade lite problem med vänster bågarna i galopp (som vanligt) men fick till dom till slut. Jag är väldigt noga med att ALDRIG bråka med henne på framridningen eftersom hon är så lättstressad och det skulle kunna förstöra allt, då hon tar åt sig så mycket. Avslutade med att skritta henne de sista tio minuterna för att hon inte skulle stressa upp sig utan fortsätta hålla sig lugn.

På tävlingsbanan
Hon var lite tittig när jag red runt innan, men slappnade av sen. Inridningen och längningen var toppen, första öppnan lite sådär, likadant slutan. Bakdelsvändingarna satte hon hyfsat i den åt höger och den åt vänster var riktigt bra! Resten av travprogrammet gjorde hon bra med, speciellt vänster slutan, som hon fick mycket bra omdöme på. Till fixade till och med den ökade skritten riktigt bra (vilket var skönt eftersom hon brukar krångla och det är koeff på den). Galoppprogrammet var HELT UNDERBART! Hon svävade fram, har inga ord för hur härligt det var att sitta på henne då. Tyvärr gjorde jag en lite för stor miss i första enkla bytet, och fick en felfattning (så irriterad för att jag inte red ordentligt där, hon brukar vara klockren på fattningarna annars, jag litade lite för mycket på henne). Vänster serpentinen blev inte riktigt bra heller, hon blev skrämd när vi gick ut i den förvända bågen, vilket gjorde att vi fick dålig väg och hon orkade inte bära sig, inte mycket att säga om, det var lite tråkigt dock. Resten av programmet gick toppen. Längningen på uppridningen var riktigt bra (i trav).


Jag är så himla nöjd med min häst idag. Hon var FANTASTISK!!! Över lag var det väldigt lågt dömt (en person som var över kvalgränsen på 62%, två ryttare som inte kommit upp då, på fullt startfält). Jag hamnade någonstans på strax under mitten, men resultatet var oviktigt idag, hon är ung och har ingen rutin än. Jag tycker det är fantastiskt av en så ung häst som tävlade sin första dressyrtävling för 9 månader sedan att gå MSV med godkänt resultat, jag är så stolt över henne!

Bjuder på några bilder från idag









Frida

Hoppning för Peter

Var iväg och tränade för Peter Eriksson idag igen. Var lite nervös med tanke på hur hon gått på hoppträningarna det senaste.
Vi fick göra mycket lydnadsövningar och träna på att hålla galoppen i svängarna i början. Vi red och gjorde volter mycket runt hinder för att få de mjuka och följsamma och Peter var som vanligt nogrann med allt, skulle det vara en tio meters volt så skulle den vara tio meter, inte 9 eller 11. Jag och Grodan fick dock mycket beröm, vilket var roligt. Sedan fick vi hoppa mycket ur sväng vilket var fokus idag. Man skulle vända upp snävt på hindren så man verkligen fick rida ur sväng. Sedan hoppade vi lite hinder i följd med fokus på att svänga. Grodan gjorde detta bra i slutet, i början var hon lite för pigg och jag hade svårt att få med mig henne runt då hon drog efter hindren.
När vi hoppat mycket hinder i sväng skulle vi träna på att hoppa raka linjer när man kom in på första hindret ur sväng. Detta gick ganska bra, Grodan var väldigt "hoppig" och lite het så jag hade lite problem med rytmen i början. Höll ihop henne för att få in rätt antal språng, men sedan kunde hon hoppa ett språng rakt upp i luften vilket gjorde att vi fick lägga ett extra språng ändå. I slutet fick vi hoppa två banor med 10 språng/bana. Grodan var HUR FIN SOM HELST! Bra flyt, rätt antal språng, fina språng, kändes super! Fick väldigt mycket beröm för dom två banorna, för dom var lite kluriga. Många fick hoppa om linjerna några  gånger, så det kändes bra att Grodan gjorde det så bra. Idag var det bara småhinder och lydnad och teknik som tränades, bra tyckte jag!
Peter är, som jag tidigare sagt, en väldigt bra tränare. Är verkligen supernöjd med hans träningar. Han har alltid de där små tipsen som fixar till det där som inte sitter. Dessutom är han otorligt nogrann. Jag är supernöjd med hans träningar och längtar till nästa.


Imorgon är det tävling. Debut i MSV, spännande! Dock hade de ändrat om startlistorna ikväll, så istället för att starta sist skulle jag starta först. Vilket innebär att vi måste åka hemifrån till stallet klockan 04:15 vilket innebär att jag skulle behöva gå upp snart. Så vi stryker den, men jag är väldigt besviken. Supertaskigt tycker jag att ändra startlistan kvällen innan tävling och dessutom sätta någon som bor så långt bort först. Ska påpeka detta till dem imorgon! Nu ska jag starta kl 12:53 istället, vilket innebär sovmorgon imorgon, eller ja till klockan 7:30 iallafall! Ska rida en sväng innan vi åker så hon lugnar sig lite!


Wish me luck!

Frida

Omstrukturering av bloggen

Jag har funderat ett tag på att strukturera om min blogg. Känner att jag inte riktigt hinner med att uppdatera så ofta som jag skulle vilja när bloggen ser ut som den gör idag. Istället ska jag göra om detta till en rid-, tränings och tävlingsblogg. Där jag helt enkelt skriver om mina ridpass, träningar och tävlingar. Bloggen ska då ses som en dagbok för min egen del, där jag dokumenterat träningar och tävlingar nogrannt. I Dessa reflektioner ska det finnas en berättelse om hur ridpasset sett ut, analys av hur det gått, samt kommentarer från tränare eller domare. Ibland kan självklart något roligare inlägg dyka upp. Precis som planering och upplägg för en träning eller en längre period.

Bloggen ska alltså i större grad handla om min egna ridning.

Hoppas ni som följer mig (som för tillfället är rekordmånga) fortsätter med detta!

Kram Frida

Bättre dag

Turligt nog kände min häst på sig att jag var besviken på henne sen igår, för idag gick hon ett SUPERdressyrpass. Hon svävade fram i perfektion! Helt fantastisk känsla hade jag idag! Red igenom programmet för helgen, gick superus! Till och med bakdelsvändningarna gjorde hon riktigt bra! Idag är hon inte påväg till Donken iallafall. Vi får väl se vad jag säger på lördag....


Frida

Ibland är man för nära gränsen

Ibland undrar man verkligen varför man utsätter sig för detta, varför man aldrig kan svälja stoltheten och ge upp. När man kämpar och kämpar dag in och dag ut, när man offrat allt. När man sätt sig fan på att aldrig ge upp, för ger man upp är man en förlorare. Att försökta se det positiva när allt bara känns becksvart. Att aldrig få känna framgången av all den tid man lagt ner, för motgången är alltid på besök allt oftare. När man ger allt men inte får något tillbaka. När man tränar bara för att man hoppas att det kanske för en gångs skull kan gå bra, men man sedan får komma hema besviken.

Ibland undrar jag verkligen varför jag gör det jag gör, varför jag utsätter mig för något som detta, varför jag offrar allt men inte får någonting tillbaka, någon gång. När jag får kämpa för vartenda hinder, när hästen inte kan bjuda på sig själv för en sekund.

Ibland önskar jag att jag med fått ha en såndär häst som man bara kan sitta på och styra, och inte en svårriden känslig häst som man måste övertyga i varenda steg. Jag vet att min häst är svår, att det krävs så otroligt mycket mer för att få henne att gå bra, att det krävs perfektion i varenda språng och anridning. Jag vet att det inte är bara jag som tycker att hon är svårriden, att det inte är bara jag som har problem med henne. Men trots det är det alltid jag som får ta smällen och det är alltid jag som får känna mig misslyckad.

Nu är det väl bara att ladda om inför Peterträning på lördag, hoppas att han har något tips på hur jag ska rida henne och kanske till och med att han rider henne en stund.

Frida


Training tonight

Ikväll är det hoppträning igen, hoppas Grodan är på bättre humör ikväll än hon varit den senaste tiden!=)



Resten av veckan ser ut ungefär såhär:
Ikväll: Hoppträning för Gunilla
Torsdag: Dressyrtrim i ridhuset- ÖVA PROGRAM
Fredag: Troligen trim i ridhuset om det känns som det behövs, annars skogen
Lördag: Hoppträning Peter Eriksson
Söndag: Tävling i Värnamo LA:3, MSV C:2



Frida


<3

I was born to love you, every singel day of my life


<3

I was born to love you, every singel day of my life


Underbart väder

Var ute på en superhärlig skrittur i det härliga vädret idag. Men kolla hur mycket snö vi har kvar, känns som om den smälter överallt utom just på Ekeberg, vi har 2 dm kvar... Vilket jag är väldigt trött på, jag vill rida och trimma på gräsbanan igen (trodde aldrig jag skulle säga det, jag gillar egentligen inte rida på gräsbanan, Grodan går inte bra där, någon gång)! Grodan tyckte det var roligt att komma ut iallafall, hon var till och med ganska lugn, iallafall på vägen ifrån stallet!


Vem kan lyckas?

Ja, den ständiga frågan är just den, vem är det som kan lyckas i denna sporten?

De som säger att man kan komma till toppen utan pengar ljuger, så mycket kan vi säga. Att komma till toppen kräver pengar. Att åka och tävla kräver pengar, mycket pengar! Att ligga ute på vägarna och köra till tävlingarna, betala startavgifter och sedan ha ibland ha övernattning till sig och sin ponny/häst är dyrt, väldigt dyrt. Större delen av de som rider i toppen har pengar och finansierar sin satsning med hjälp av familjen. Vissa har hjälp av någon sponsor. Men för att få sponsorpengar krävs det att man presterar, man vill ju självklart att sitt märke ska förknippas med framgång.

Att rida i toppen kräver allt som oftast minst två hästar, gärna fler. En bra tränare/mentor och gärna ytterliggare en. Det kräver medengagerade personer (oftast föräldrar) som kör och stöttar med markservice och tid är pengar.

Alla har inte möjlighet att få rida i toppen, även om de har allt i ryttarväg som krävs. För i ridning räcker det inte att ha talang, ambitioner och vilja (även om det självklart är en viktig del av det hela), vilket du i andra sporter ofta kan ta dig hur långt som helst på. Att satsa inom ridsport och att satsa inom fotboll ( t ex) är som två olika planeter. Fotboll kräver ett par skor, ett par benskydd och att betala tränings- och klubbavgiften en gång per år. Den summan är ungefär vad 1 ½- 2 vecka-/or med egen häst kostar, och då räknade jag på ett par riktigt dyra skor. Ridning kräver kapital, det är inga fattiglappar som håller på inom tävlingsridningen.

Detta är något jag tycker är synd, det finns så många tjejer som är så fantastiskt duktiga, som hasr ett brinnande intresse och en kämpaanda starkare än många som rider i sk. Toppen. Men dessa tjejer får ingen chans att vissa upp sig. Nu tänker troligtvis alla ni på de där ridskoletjejerna som inte fått någon egenhäst och som tar stalljouren på helgen för att kunna betala ridlektionen på veckan. Jag pratar om större delen av Sveriges ryttare, större delen av de ryttare som har ambitionen, viljan och inställningen för att komma långt, men som inte har råd.

Se på mig själv tillexempel. Sedan jag fick min första ponny när jag var 11-12 år har jag velat komma till högsta nivå. Jag har satsat allt på detta och offrat extremt mycket för detta. Jag har tackat nej till mina vänner oräkneliga gånger, så många gånger att jag nu skäms varje gång jag måste säga nej till en tjejkväll eller fest. Jag tackade nej till ett elitseriekontrakt inklusive jobb i innebandyn. Jag har tackat nej till sommarjobb och semestrar för att jag har satt hästarna före. I 7-8 år har jag offrat allt för hästarna för att jag haft viljan att nå toppen. Men att nå dressyrtoppen med en framavlad hopphäst utan supersteg och som dessutom bara är 7 år, ja det är nästan omöjligt. Men att köpa ytterliggare en häst, nej, det skulle jag aldrig få mamma och pappa att göra.
Mina föräldrar är inte fattiga, inte alls, nu menar jag inte att vi är rika, men vi har det bra. Men, jag har två syskon, två syskon som är helt ointresserade av hästar. Ska mina föräldrar avstå från semestrar och annat som mina syskon vill göra för att ha råd att låta mig satsa, nej det skulle inte vara rätt. Jag har helt enkelt fått inse att jag får rida på de villkor jag har, med de förutsättningar som erbjuds och jag kommer inte att ha de ekonomiska förutsättningarna att nå toppen, inte än på många år.


Men jag har hellre en bra familj där alla är lika mycket värda, där allas behov kommer tillvara och ingen bortprioriteras. För är det något som gör mig upprörd är det alla de där ponnymammorna som lever drömmarna genom ett av sina barn, där de satsar, lägger all tid och alla pengar på det ridande barnet och det barn som inte rider glöms bort. Det finns inga pengar att tillgodose det barnets viljor, det finns ingen tid att erbjuda det barnet. Det är enligt mig ingen bra förälder som gör så, men tyvärr är det VÄLDIGT vanligt.

Visst har jag ibland önskat att mina föräldrar bara hade mig, då hade jag haft helt andra förutsättningar att nå min dröm, eller iallafall att mina syskon också kunde gillat hästar. Då hade de kunnat lägga mer pengar på hästsporten utan att bortprioritera någon annan. Men samtidigt är jag nöjd och glad över att jag har mina syskon och att mina föräldrar är så otroligt bra och rättvisa.

Ridsporten handlar om pengar, det kan ingen komma ifrån. Och tyvärr är det bara de ryttare som har pengar, talang och vilja som når toppen, den som bara har de två sista egenskaperna kommer inte att nå toppen!


Hansträningen

Tränade som sagt dressyr igårkväll för Hans. I början gick det verkligen SKIT! Hon var spänd, tjaffsig och okoncentrerad, hon hade inga gångarter utan bara rullade på framåt, det fanns ingen action i hästen och det kändes bara FRUKTANSVÄRT! Efter att Hans tänkt lite så bytte vi till kandar och vips så hade jag en superhäst. Hon dansade fram, gjorde perfekta halter, öppnor, slutor, enkla byten, till och med serpentinbågarna i galopp satt som en smäck. En sån underbar känsla var det att rida henne då. I slutet bytte vi tillbaks till träns igen för att se hur hon reagerade på det och hon var inte lika fin som på kandar, men hon var väldigt mycket finare än i början av ridpasset.

Att betsla upp är ju ofta en genväg, men i detta fall var det det enda vi kunde göra för att lösa situationen inför helgen. Dessutom tycker jag att det kan vara bättre att sätta på ett skarpare bett än att ha en häst som tjaffsar i munnen, den mår den inte bra av själv heller. Troligen är det pälsfällningen som spökar för henne, hon är väldigt öm i kroppen och reagerar för minsta lilla. Det var nog därför hon var som hon var i söndags.


I helgen rider vi för att "träna" och få in känslan igen. Det är vår första MSV som båda vi rider och förutsättningarna är inte ultimata så därför åker vi dit utan någon press på henne och mig. Helgen därpå rider vi två MSV C:2 på hemmaklubben för att träna lite.


Frida

Dressyrträning ikväll

Ikväll ska jag rida för Hans, eller Hasse, som mamma kallar honom. Blir toppen, varje Hansträning är så efterlängtad, eftersom det bara är var fjärde vecka.

Ska snacka lite med Hans om igår, se om han har något tips på hur jag ska tagga ner henne lite. Sedan ska jag rida programmet inför nästa helg. Ska se vad han tycker om betsling med. VEt inte om jag vågar rida på kandaret eller inte. Tar med båda tränsen ikväll i vilket fall.


Frida

Från GHS


En bild på det lackade träns jag köpte på GHS. Visst är det snyggt!!! Från Capriole tror jag, inget speciellt känt märke alltså, men det kändes som bra läder i det. (Titta inte på golvet, jag höll på att stöda samtidigt som jag tog bilderna)


och en bild på det turkosblå pannbandet jag också köpte. Bilden gör inte färgen alls rättvis men ni anar lite iallafall.

Frida

I min gaderob

Tävlingsskjortor är något som jag alltid gillat. Nu äger jag dock inte så många längre, då jag gjorde en rensning för ett tag sedan. Jag tycker det är urroligt att handla skjortor och gör det gärna.



Överst till vänster: Min nyinköpta Pikuer (Ghs 2011) grå/turkos/vit, kortärmad
Överst till höger: Helvit i funktionsmaterial, Active, inköpt 2010, linne.
Nederst till vänster: Ljusblå Kingsland också i något funktionsmaterial, kortärmad.
Nederst till höger: Mörkblå/vit smårutig från Lmx (köpt på Ft-EM i Tjeckien i sommras), kortärmad

Som ni ser har jag inte en enda skjorta som är långärmad, det blir mitt nästa skjortköp tror jag. Så snyggt när det är riktiga "skjortärmar" på som syns lite nedanför kavajärmskanten!


Frida




Från tävlingen


Min kära mor är bra på mycket, men foto är inte en av dem sakerna. Detta är det absolut bästa foto hon åstadkom idag, och ni ser ju hur det är! Zoom och dylikt har hon inte riktigt förstått än, men man får väl glädja sig åt att både jag och Grodan är faktiskt med på bilden.

Outfit of today
Jag hade på mig
Stövlar från John Whitaker
Ridbyxor från toprider
Skjorta från Pikuer
Kavaj från Pikuer
Hjälm från London
Handskar från Jacson
Hårnät från Charlies

Grodan hade på sig
Sadel från Kentaur
Schabrak från Jacson
Padd från ??
Träns från Dyon

Frida

Tävling

Idag var vi iväg och tävlade. Debut för säsongen! Superroligt att komma iväg och tävla igen nu, vi har ju inte varit iväg sedan i november!


Vi kom relativt tidigt och red henne en stund nästan direkt när vi kom dit. HOn var pigg och lite spänd men slappnade av efter en stund och jobbade fint i låg form. Då la jag ner henne och sedan lastade vi in henne igen i massor med täcken. fick hon stå och vila sig, äta och dricka.

Sedan lastade vi ut igen och red fram i ca 20 minuter. Hon var super på framridningen, men i slutet började hon med det jag hade fruktat... Hon började tagga till och hon visste precis vad som var på gång. Så jag skrittade henne ett tag för att lugna henne, vilket lyckades lite halvt men det var det enda jag kunde göra.

På banan var hon superspänd innan programmet började. Men sedan fick jag startsignal och fattade galopp och fick till en riktigt bra inridning. Men hon var fortfarande spänd och vaken och reagerade för minst ljud. Otur som vi hade så rasade det ner massvis med snö när vi skulle göra första travökningen, vilket är det första som händer i programmet. Då var det typ kört. Hon galopperade större delen av längningen så fick gå ner i skritt några steg i slutet för att få koll på henne igen. Sedan gjorde hon resten av traven bra, skritten var hyfsad den med, skritten är det som brukar vara sämst annars.
Sedan kom förvända galoppen, perfekt fattning, första bågen kanon, sedan kom den förvända bågen. Då tog grodan sats och hoppade rätt upp i luften och gjorde världens bakutkick två gånger och bytte galopp. Fick gå ner till skritt och lugna igen, men sedan gjorde hon en klockren ökning. Sedan var det höger förvända, en grej som varit en av hennes starkaste sidor, men inte idag! Hon gjorde återigen ett nytt bakuthopp och byte. Sedan gjorde hon resten bra.

Tråkigt att vi fick så stora missar i två så stora moment (förvända är koeff) då blir det ju så mycket poäng det handlar om. Hade jag satt förvända galoppen okej så hade jag varit placerad, då känns det extra surt när hon faktiskt brukar gå bra. Men för att glädja mig själv så var det inte bara Grodan som var spänd, det var väldigt låga procent på de flesta.

Nu taggar vi om, eller rättare sagt taggar vi ner inför nästa helg! MSV debut som gäller. Grodan går på havrefri kost fram tills dess!

Kommer några bilder senare!

Frida

Dubbla träningar

IKgår hopptränade jag, den träningen drar jag ett streck över och glömmer... Gick åt skogen, men det fanns lite skäl till detta troligen så känns lite bättre då!

Idag red jag däremot dressyr för Gunilla. Det var väldigt längesen nu, men det var superkul. Grodan var väldigt spänd, speciellt i traven. Dessutom höll dom på med något som lät väldigt kostigt precis på utsidan av ridhusväggen så då blev hon ännu mer spänd. Red henne i lite läge form för att få henne slappna av och ligga kvar i form, hon har ganska mycket i huvudet och ibland rör det till sig för henne när det händer grejer då, som ljudet utanför ridhuset. Red i allafall igenom prgrammet en gång, gick finfint. Sedan red jag igenom början av programmet en gång till. Fick till inridningen med, jag brukar ha lite problem med den då Grodan är lite taggad i starten och sen ska man rida upp i galopp. Då så far hon iväg lite hit och dit ibland och det blir ofta på dubbla spår. Idag fick jag den rak, flera gånger, härligt! Förvända vänstergaloppen på serpentinerna satt med bra, skönt! Fick lite tips om hur jag skulle rida den och då funkade det super!

Nu ska hon trimmas i låg form fram till söndag. Trooligen rider vi fram henne dubbelt till den första klassen. Jag har gjort så ibland med Grodan eftersom hon har lite mycket att tänka på och mycket som rör sig i huvudet. Då lastar jag ut henne ungefär 1,5 timme innan start och rider henne i lite låg avslappnad form så hon får komma ut, se sig om och röra på sig. Sedan ställer jag in henne i massa täcken så hon håller sig varm och sen lastar jag ut henne cirka en halvtimme innan start och rider fram lite grann bara. Ett tips till er med lite heta hästar!=)

Har inte hunnit fota grejerna än, har haft hur mycket som helst att göra det senaste! Skolan tar typ död på mig! Men bilder kommer, en del ska ju användas på tävlingen på söndag så då kommer ju det iallafall!


Frida

Dagen

Idag har Grodan fått en vilodag. Tanken var att hon skulle skrittas men förutsättningarna var inte någon höjdare och jag vågar inte riskera något på henne. Anledningen till att jag har svårare att rida ute mot andra i stan är helt enkelt somså att vi har mer snö kvar! Vårt stall ligger högst upp på ett berg och det smälter helt enkelt långsammare där. Dessutom blir det ju neförsbackar för att ta oss någonstans just nu och då får hästarna inte fäste ordentligt. De motionsspår som vi i vanliga fall rider på när vi inte ska rida ner från berget är det skidspår på under snöperioden.
Så vi har det rätt värdelöst just nu!

Men Grodan mådde iallafall väldigt bra! Imorgon ska hon få hoppa igen, det var några veckor sedan och det kommer bli superroligt.



Frida


Dressyrade igår

Jag var nere och red ett dressyrpass igår. Eftersom hon var spänd och pigg i söndags så ville jag få igenom allt och se så hon var med mig idag. Det var hon verkligen vilket kändes skönt. Red henne faktiskt på kandaret, vilket var en lite chaqnsning på ridpasset. Hon har inte gått på det på nästan 2 månader och hon är väldigt pigg för tillfället. Men jag tänkte att det kanske kunde passa bra för att jag kunde komma åt henne bättre och få upp henne i formen med kandarbetslingen, hon blir annars lätt framtung och går på bogarna när hon är pigg. Nu fick jag tag på henne och fick henne att komma upp i formen.

Red en del skolor vilka hon gjorde riktigt bra. Öppnorna börjar sitta nu, dom har vi haft problem med förut. Slutorna däremot har varit ganska bra tidigare faktiskt och även igår. Skänkelvikningarna gjorde hon med bra, dom brukar gå bra på vanligt bett men har krånglat på dubbla så det var kul att vi fick till det. I slutet av passet samlade jag ihop galoppen riktigt ordentligt. Nu börjar hon få in styrkan för att samla sig och det är roligt. Förut har hon inte orkat riktigt. Nu försöker jag rida samlad galopp en stund varje ridpass och det blir bättre och bättre.

Planen idag var att rida igenom alla moment till helgens tävlingsprogram. Hon ska gå en LA:3 i Mullsjö. Hon har gått det programmet flera gånger tidigare, men nu var det längesen vi var ute och tävlade så det kan sluta hur som helst. Under slutet av förra säsongen hade jag lite problem med att hon taggade till för mycket inne på banan och jag hoppas att jag kan hålla henne lugn på söndag.


Frida

RSS 2.0