Kommande tävlingar

De tävlingar som är inplanerade framöver är;

V:17 Gäsene
v:18 Alingsås
V:19 Sämsholm
V:20 Ljuslingsbacken
(V:21 Borås meeting -eventuellt)
V:23 Grevagården

Så ja, det är ganska fullt upp fram till sommarlovet, typ sådär varje helg! Men det är kul!


Veckan

Missade i förra inlägget skriva om veckan som kommer (eller har börjat nu men).

Idag ska jag trimma henne lite på banan, blir hoppsadeln som åker på och lite markarbete med bommar på schemat.

Imorgon åker vi till Helena Holms ridhus i Karleby för att träna för Peter Eriksson igen.

Ev ska jag rida för Christian på fredag med, annars blir det en tripp till Charlies och JKP inte fel det heller.

Söndag är det tävling i Gäsene. Ska rida LA:2 (tror jag) och MSV C:1. Blir spännande.



Helgens tävling och veckan som kommer

Var iväg i Mjölby och tävlade två klasser i söndags.

LA:3
Kändes S K I T på framridningen, hon hängde i handen, slog med huvudet och var spänd. Hade inga vidare förväntningar på den klassen innan med tanke på att jag red på det vcanbliga bettet och hon gillar inte det (ska byta, men inte hittat något hon trivs bättre på som är godkänt för tävling). På banan var hon rädd för allt när hon kom in, men efter att vi fått startsignal skärpte hon faktiskt till sig. Var ingen kanonritt direkt, men men. Fick till två bra travökningar iaf, vilket är kul. Hon har gjort riktigt bra ökningar det sista, konstigt nog gör hon det aldrig på träningar! Men jaja, bara hon skärper sig på tävling så. Hamnade typ i mitten i resultatlistan.

MSV C:1
Första gången jag tävlar detta program och jag har faktiskt aldrig ridit igenom det tidigare ordentligt. Men jag tyckte hon gjorde det riktigt bra. Traven var det som var bäst, vilket inte är direkt vanligt! Men jag hade ett bra sug i bettet och hon var framme för skänkeln vilket gjorde att jag kunde samla ihop henne utan att tappa energi. Red en riktigt bra öppna och en rätt bra sluta. De andra blev bra sista halvan och sämre första, men på god väg. I galoppen tappade vi lite samspel. Började med att hon taggade till för mycket i det första enkla bytet. Hon ville gå iväg direkt vilket gör bytet ej godkänt och när jag försökte hålla kvar henne så blev hon sur. Vilket hängde kvar till nästa byte också. Tråkigt för hade vi fått till hyfsade sådana hade vi hamnat på typ 60%.


I det stora hela är jag väldigt nöjd ändå, spec med MSV. Jag menar hon är 7 år och varken hon eller jag har speciellt mycket rutin. Dessutom tränar vi dressyr för tränare 1 gång i månaden resten av tiden har jag tränat själv. Det tycker jag ändå är rätt bra gjort. Fast nu ska vi börja träna lite mer dressyr.

Frida

Tävlat och tävlingar på gång

Tävlade i helgen. Red två LA.

LA:1
Målet inför denna klass var att; få in henne på banan (hon har haft en del jäkelskaper för sig och vägrat gå framåt) och att när/om hon gick in på banan skulle jag göra allt för att hålla henne lugn.
Hon gick in på banan, ändå upp till nästa kortsida, där vände hon. Försökte ignorera och inte göra en så stor grej av det hela. Hon lugnade sig och vi startade. Fick till ett helt okej program, inget speciellt, satsade inte och red ett "safe" program. Fick hyfsat bra betalt, typ det jag skulle ha och ledde klassen ett tag. Tyvärr hade de satt alla de bästa ryttarna sist så halkade ut från placering på de två sista ekipagen, tråkigt men så är det. Är iaf nöjd med den rundan, hon var lugn och följsam. Fick dessutom 7:or på samtliga koeffer, samt 8:or på travökningarna vilket typ aldrig händer så det var roligt att vi höjde det som brukar vara sämre.

LA:2
Samma mål för denna rundan, komma in på banan samt hålla henne lugn. Denna gång lyckades det inte riktigt lika bra. Hon krånglade ordentligt när hon kom in på banan och dessutom fick jag startsignal direkt (de andra fick rida omkring en bra stund men jag hann inte ens rida en långsida, vilket vi hade behövt med tanke på hennes psykbryt). Lugnade ner henne iaf och startade. Programmet var sådär, delar var mycket bra andra delar mycket spända. Vi genomförde prgrammet iaf och även här höjde vi det som inte brukar vara så bra, roligast av allt är att jag fick bättre poäng på förvända vänster än förvända höger... Det har ALDRIG hänt, framförallt inte eftersom Grodan brukar göra flygande byten i vänster. Kom typ 2-3 utanför placering trots väldigt låga poäng, å andra sidan är domaren känd för att dömma lågt så man får väl ta det för vad det är.



Nu i helgen ska vi till Mjölby och tävla. Blir LA:3 och MSV C:1 ska bli spännande. Mindre spännande är att träningen på fredag (som jag verkligen hade behövt) samt träningen för Hans på måndag V 18 är inställd... Härligt att inte få träna på 6 veckor.... Mitt när tävlingssäsongen drar igång ordentligt. Jag har mejlat runt lite iaf så förhhoppningsvis kan det lösa sig ändå. Ev ska jag få åka å träna för en ny tränare, vi får se, skulle isåfall vara spännande!

Ikväll blir det hoppträning och nästa onsdag tränar jag för Peter Eriksson sen blir det ev en hoppaus för oss, hon kommer tävla så mycket nu och jag har ju som mål att kvala till MSV B så fokus ligger ju på det.


Frida

I´m back at least for a while...

Uppdateringen har varit ur existens det senaste, men tiden har helt enkelt inte funnits!

Grodan har dock skött sig bra det senaste, har hopptränat och dressyrtränat sen förra gången och det har gått mkt bra!

I helgen är det dags för tävling igen, äntligen! Blir två LA:er som ska ridas. Blir spännande, hon har varit lite tjaffsig på träns de senaste, men nu har jag bytt bett och de verkar ha funkat fint! Hoppas de håller i sig.

Dessutom har vi börjat kunna rida på vår gräsbana nu, helt underbart är det. Skönt att kunna trimma hemma och slippa åka till ridhuset flera gånger i veckan. Tror vi ska måtta upp en dressyrbana därute nu, så jag kan träna lite program hemma, vore toppen!!!:D


Kram Frida

RSS 2.0