Hansträningen

Tränade som sagt dressyr igårkväll för Hans. I början gick det verkligen SKIT! Hon var spänd, tjaffsig och okoncentrerad, hon hade inga gångarter utan bara rullade på framåt, det fanns ingen action i hästen och det kändes bara FRUKTANSVÄRT! Efter att Hans tänkt lite så bytte vi till kandar och vips så hade jag en superhäst. Hon dansade fram, gjorde perfekta halter, öppnor, slutor, enkla byten, till och med serpentinbågarna i galopp satt som en smäck. En sån underbar känsla var det att rida henne då. I slutet bytte vi tillbaks till träns igen för att se hur hon reagerade på det och hon var inte lika fin som på kandar, men hon var väldigt mycket finare än i början av ridpasset.

Att betsla upp är ju ofta en genväg, men i detta fall var det det enda vi kunde göra för att lösa situationen inför helgen. Dessutom tycker jag att det kan vara bättre att sätta på ett skarpare bett än att ha en häst som tjaffsar i munnen, den mår den inte bra av själv heller. Troligen är det pälsfällningen som spökar för henne, hon är väldigt öm i kroppen och reagerar för minsta lilla. Det var nog därför hon var som hon var i söndags.


I helgen rider vi för att "träna" och få in känslan igen. Det är vår första MSV som båda vi rider och förutsättningarna är inte ultimata så därför åker vi dit utan någon press på henne och mig. Helgen därpå rider vi två MSV C:2 på hemmaklubben för att träna lite.


Frida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0